Grand & Petit Basset Pups

De eerste twee weken

Onze puppies groeien altijd in huis op. De eerste twee weken zien of horen de puppies nog niks, het enige wat ze dan doen is drinken bij moeder en slapen. Moeder ligt dan met kroost in een zogenaamde werpkist.

We wegen ze dan elke dag twee keer, zodat we in de gaten kunnen houden of iedereen goed groeit. Met twee weken worden ze ontwormd en zullen daarna nog met 4,6 en 8 weken ontwormd worden.

De derde week

Als dan in de derde week de oogjes en oortjes open gaan worden het al echte hondjes! Ze gaan nu voorzichtig lopen.

De vierde week

In de vierde weken kunnen ze dan al zo goed lopen dat we ze ook af en toe buiten de werpkist op een kleed zetten, ze beginnen nu ook te spelen! Nu beginnen we ook meestal met hondenpap. Dit zijn gemalen brokjes geweekt in warm water. In het begin is het even wennen, maar als ze het eenmaal door hebben eten ze het zo op.

De vijfde week

In de vijfde week blijft de kist altijd open, zodat ze zelf eruit kunnen lopen. We leggen dan ook kranten neer, en zijn dan meestal snel krantzindelijk. Er wordt nu ook flink gespeeld en we wennen ze aan allerlei geluiden, zoals de radio en de stofzuiger. Ook het bezoek van de mensen die regelmatig naar de puppies komen kijken is natuurlijk goed voor ze.

De zesde week

Met 6 weken worden ze geënt en mogen ze als het goed weer is lekker buiten ravotten! Ze hebben nu ook hun meeste tanden en kunnen dus ook droge brokken en lekkere kluifjes eten. Ze mogen nu ook soms met onze andere honden spelen en we laten kinderen met ze spelen, zodat ze zo goed mogelijk gesocialiseerd worden!

Ze worden ook zo nu en dan geborsteld en gekamd, om ook daar aan te wennen. De nageltjes en haren tussen de voetzooltjes worden ongeveer elke week geknipt.

De zevende week

De puppies worden tussen de 5 en 7 weken gechipped door de Raad van Beheer, hierdoor heeft elk hondje zijn eigen identificatienummer.

Ergens rond de 7 weken proberen we met de pups naar de hondenschool Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis, dit is echt ontzettend leuk voor ze en ook voor ons! De aanstaande puppy eigenaren mogen hier ook mee naar toe.

De achtste week

Rond de 8 weken mogen ze dan naar hun nieuwe baasjes toe!