Petit Basset met kinderen

Een gezin met kinderen is levendig en helpt de pup om aan onze leefgewoontes te wennen. Daar het van oorsprong meute honden zijn, zullen ze de kinderen als echte maatjes zien. En voor hun geldt zeker, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Soms is het gezin echter zo druk dat er geen tijd is om de pup de nodige aandacht en opvoeding te geven. Het is meestal niet verstandig om deze opvoeding aan de kinderen zelf over te laten. Bij jonge kinderen is het goed als U enkele duidelijke regels stelt. Laat de kinderen nooit de pup optillen. De hond moet merken dat het leuk is om met de kinderen om te gaan en dat is het niet als hij steeds onhandig omhoog wordt gehesen.

gbgv-kinderen-1
kinderpagina6
kinderpagina7
kinderpagina5

Verbied dat de pup wakker gemaakt wordt om mee te gaan spelen. Als de pup als nieuw stukje speelgoed gezien wordt zal hij gauw oververmoeid raken en humeurig worden. Het is beter om de kinderen gelijk met de pup een nieuw stuk speelgoed te geven. Tenslotte laat kleine kinderen niet alleen met de hond. Niet dat de pup de kinderen iets zal doen, maar misschien onbedoeld andersom wel. Als honden eenmaal nare ervaringen met kinderen opdoen zullen zij dit niet snel vergeten.

Als U dit allemaal beseft en de pup samen met de kinderen in goede harmonie op voedt, zal het een geweldige combinatie zijn en elkaars beste vrienden!